'Unleash your own potential'

Zwangerschap en herstel

Veel vrouwen hebben na de zwangerschap langer last van hun herstel dan ze meestal laten weten aan de wereld. Dit omdat er alleen een roze wolk mag zijn. Maar wat als je 9 maanden na de bevalling nog steeds niet herstelt bent, je niet meer mag klagen, mensen aannemen dat het allemaal wel goed zit…. hoe eenzaam voel je je dan; onbegrepen….

Er kunnen klachten van de banden, de zwangerschap en het voelen van de baarmoeder blijven zitten. Blijven hangen. Ik noem bewust de baarmoeder omdat de baarmoeder zo veel meer is dan alleen de fysieke ruimte waar baby’s groeien. Op een energetisch niveau houdt de baarmoeder de ruimte open voor de levenskracht van een vrouw. Het is bij haar het energetisch centrum van potentieel, creatiekracht en levenslust.

In de baarmoeder draagt een vrouw haar emoties, indrukken van tijdens de zwangerschap en haar levenservaringen met zich mee. Ook komen de energiekoorden samen in de baarmoeder. De emotionele, geestelijke en lichamelijke gezondheid van een vrouw zijn direct verbonden met hoe energetisch zuiver haar baarmoeder is. Omdat de baarmoeder een ontvankelijk orgaan is en snel (negatieve) invloeden van buitenaf opneemt en wij tegenwoordig als vrouw zelf weinig meer te zeggen hebben onder onze bevalling sla je dit soort trauma’s op. Op die bijzondere plek. En blijft die open als een snee zonder hechting. De baarmoeder blijft alles extra absorberen…. geen herstel verloopt dan makkelijk. Het moet het trauma loslaten en weer in balans gebracht worden.

Het in balans brengen van onze baarmoeders gaat niet alleen over het creëren van meer gemak bij het baren, of het zorgdragen voor betere condities voor de ontwikkeling van onze kinderen. Het gaat over het begrijpen van de magie en de kracht die besloten liggen in de baarmoeder. Hiermee kunnen we ons eigen leven, ons eigen hart en die van onze geliefden voeden. Het gaat over ‘self empowerment’ zodat we onze vrouwelijke gaven kunnen delen om zo bij te dragen aan het creëren van harmonie en genezing in de wereld.

We zijn vaak zo vervreemd geraakt van ons (onder)lichaam dat we niet meer weten hoe we onszelf kunnen zuiveren van de emoties die we in onze baarmoeder vasthouden. Over onze ervaringen praten lukt de meesten wel, maar daarmee zuiver je jezelf niet van de emoties en spanningen die in het weefsel en energetisch veld opgeslagen liggen. Het vraagt om een vollediger bezielen van je lichaam en een dieper voelen wat je beweegt. Ook onder de navel!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Je slaat zo veel op in je baarmoeder, in je onderbuik. Je moet oude issues loslaten, trauma’s van de bevalling en/of zwangerschap en trauma’s van vroeger en dit samen met het ‘bevallingstrauma’ om het fysieke herstel te ondersteunen. Wil jij hierbij beholpen worden; kijk eens op https://www.florescere.nl/healing-inzicht-therapie-2/#healing

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *