'Unleash your own potential'

Aanvaarding is vrijheid

Vrijheid, een thema dat erg speelt zo rond bevrijdingsdag. Vrijheid is er in heel veel vormen. In het fysieke zijn zoals we dat gelukkig hier nu in Nederland kennen. Maar ook in ons gevoel. Het gevoel van vast zitten, (on)afhankelijk zijn. Ook dat bepaald of je je vasthoud vrij voelt. Vaak heeft dat te maken met we iets of iemand anders anders willen hebben. We zoeken vreugde, vrijheid nou eenmaal vaak buiten onszelf. Helaas want we bepalen met ons hoofd, ons hart, ons gevoel, onze energie hoe ons zelf kunnen voelen…

Dus laten we het eens omdraaien. Inplaats van dat we willen dat iemand in onze omgeving verandert, laten we ons eigen denken dan eens aanpassen. Meestal willen we de aanpassing van de ander niet omdat we de ander willen helpen. Vrijwel altijd is het omdat we zelf vrij willen zijn van het storende gedrag van de ander. We denken (onbewust): als hij/zij verandert, dan ben ik vrij. Dan kan ik weer ontspannen en tevreden zijn. Maar iemand proberen te veranderen, levert alleen maar frustratie op, want we kunnen een ander niet veranderen. Hoe kunnen we dan toch vrij zijn? Door de ander te aanvaarden. In onderstaande meditatie legt Swami Dayananda uit wat deze aanvaarding inhoudt.

Je kunt de tekst een paar keer lezen en vervolgens de tijd nemen om de mensen uit je directe omgeving één voor één voor de geest te halen en ze de vrijheid te geven om te zijn wat ze (in jouw ogen) zijn.


Wat is aanvaarding?
“Wanneer ik iets aanvaard, wat doe ik dan? Is het alleen maar een zin, ‘Ik aanvaard’? Louter een zin houdt nog geen aanvaarding in. Soms aanvaard ik iets zonder het te benoemen.

Aanvaarding impliceert een bepaalde houding van mijn kant. Wanneer ik iets aanvaard, geef ik het de vrijheid om te zijn wat het is. Ik wil niet dat het ding anders is dan wat het is.

Aanvaarding houdt in: vrijheid verlenen aan het te aanvaarden object om te zijn wat het is. In het geven van die vrijheid eis ik niet dat het object anders is dan wat het is. Alleen het woord, aanvaarding, zonder de implicaties ervan te begrijpen, helpt niet.

Ik aanvaard een kind zoals het kind is. Ik aanvaard een boom. Ik aanvaard de zon, de maan. Ik aanvaard een vogel, zijn kleur, zijn gedrag. Ik aanvaard een chemisch product zoals het is. Ik aanvaard suiker zoals het is. Ik aanvaard vergif zoals het is. Aanvaarding houdt niet in dat ik het moet gebruiken. In aanvaarding is er objectiviteit. Ik laat dingen zijn zoals ze zijn.

Verleden aanvaarden
Als het echter gaat om mijn verleden, laat ik het niet zijn zoals het is. Ik aanvaard het niet, omdat het verleden mij pijn heeft gebracht. Als gevolg van mijn hulpeloosheid stelde ik mezelf bloot aan pijn, aan leed. Daarom is het pijnlijke verleden voor mij niet aanvaardbaar. Kan ik mijzelf ertoe brengen om het verleden te aanvaarden? Als ik mezelf ertoe breng het verleden te dragen, ben ik dan in staat om dezelfde persoon te zijn die ik ben wanneer ik de lucht aanvaard?

Hoe aanvaard ik de lucht? Wat voor gemoedstoestand heb ik wanneer ik naar de lucht kijk? Ik wil niet dat de lucht anders is dan hij is. Diezelfde gemoedstoestand pas ik toe op mijn vader en moeder – of ze nu nog in leven zijn of niet. Op dezelfde manier aanvaard ik mijn vrienden, mijn familie, mijn baas, mijn grootouders, mijn kinderen, mijn levenspartner. Ik aanvaard ieder van hen persoonlijk, omdat ik ze de vrijheid geef om te zijn wat ze zijn. Ik verwijt het de lucht niet of zij wel of niet blauw is.

Met deze houding richt ik me op diegenen met wie mijn leven is toebedeeld. Ze zijn allemaal verschillende personages in het drama van mijn leven. Ik bevrijd mezelf van het bekritiseren van ieder van hen. Ik verwijt niemand iets, noch verwijt ik mezelf iets.”

Probeer het eens, wat voel je? Wat doet het met je?
Nee het is niet erg als het wat langer duurt. Oefen, probeer het met iets eenvoudigs, iets onveranderlijks wat je geen pijn heeft gedaan (regen die is gevallen bijvoorbeeld). En maak het een levensmotto.

Pleasen

Iedereen maar willen pleasen is verspilling van je leven. Anderen maar steeds behagen en voor hun klaarstaan betekend dat je constant je tijd en gevoelens opoffert om anderen gelukkig te maken. Het is geen probleem om voor iemand anders iets te doen, maar wanneer je daarvoor jouw verlangens, je Zijn en gevoelens moet opofferen dan is het niet meer gezond. Hoe meer je anderen gaat pleasen, hoe minder je van jezelf gaat houden. Hoe minder jij van jezelf laat zien; je veranderd jezelf voor de ander.
Hoe zonde is dat?! Men kent je dan dus niet eens echt😱 en jij maar geven, pleasen, veranderen om aardig gevonden te worden😥

Durf daarom te weigeren om maar steeds voor anderen klaar te staan, hen te pleasen. En als het de ander niet aanstaat dan hebben ze pech gehad! Iedereen willen pleasen gaat uiteindelijk ten kosten van jezelf. Als jij alleen maar goedgekeurd wordt door de mensen om je heen als je ze pleast of naar hun wil leeft, dan heb je de verkeerde mensen om je heen.

Bevrijd je van de buitensporige behoefte aan goedkeuring en liefde van anderen.
Houd van jezelf ❤️

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Zwangerschap en herstel

Veel vrouwen hebben na de zwangerschap langer last van hun herstel dan ze meestal laten weten aan de wereld. Dit omdat er alleen een roze wolk mag zijn. Maar wat als je 9 maanden na de bevalling nog steeds niet herstelt bent, je niet meer mag klagen, mensen aannemen dat het allemaal wel goed zit…. hoe eenzaam voel je je dan; onbegrepen….

Er kunnen klachten van de banden, de zwangerschap en het voelen van de baarmoeder blijven zitten. Blijven hangen. Ik noem bewust de baarmoeder omdat de baarmoeder zo veel meer is dan alleen de fysieke ruimte waar baby’s groeien. Op een energetisch niveau houdt de baarmoeder de ruimte open voor de levenskracht van een vrouw. Het is bij haar het energetisch centrum van potentieel, creatiekracht en levenslust.

In de baarmoeder draagt een vrouw haar emoties, indrukken van tijdens de zwangerschap en haar levenservaringen met zich mee. Ook komen de energiekoorden samen in de baarmoeder. De emotionele, geestelijke en lichamelijke gezondheid van een vrouw zijn direct verbonden met hoe energetisch zuiver haar baarmoeder is. Omdat de baarmoeder een ontvankelijk orgaan is en snel (negatieve) invloeden van buitenaf opneemt en wij tegenwoordig als vrouw zelf weinig meer te zeggen hebben onder onze bevalling sla je dit soort trauma’s op. Op die bijzondere plek. En blijft die open als een snee zonder hechting. De baarmoeder blijft alles extra absorberen…. geen herstel verloopt dan makkelijk. Het moet het trauma loslaten en weer in balans gebracht worden.

Het in balans brengen van onze baarmoeders gaat niet alleen over het creëren van meer gemak bij het baren, of het zorgdragen voor betere condities voor de ontwikkeling van onze kinderen. Het gaat over het begrijpen van de magie en de kracht die besloten liggen in de baarmoeder. Hiermee kunnen we ons eigen leven, ons eigen hart en die van onze geliefden voeden. Het gaat over ‘self empowerment’ zodat we onze vrouwelijke gaven kunnen delen om zo bij te dragen aan het creëren van harmonie en genezing in de wereld.

We zijn vaak zo vervreemd geraakt van ons (onder)lichaam dat we niet meer weten hoe we onszelf kunnen zuiveren van de emoties die we in onze baarmoeder vasthouden. Over onze ervaringen praten lukt de meesten wel, maar daarmee zuiver je jezelf niet van de emoties en spanningen die in het weefsel en energetisch veld opgeslagen liggen. Het vraagt om een vollediger bezielen van je lichaam en een dieper voelen wat je beweegt. Ook onder de navel!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Je slaat zo veel op in je baarmoeder, in je onderbuik. Je moet oude issues loslaten, trauma’s van de bevalling en/of zwangerschap en trauma’s van vroeger en dit samen met het ‘bevallingstrauma’ om het fysieke herstel te ondersteunen. Wil jij hierbij beholpen worden; kijk eens op https://www.florescere.nl/healing-inzicht-therapie-2/#healing

 

Onze kinderen/baby’s zijn onze helpers en leraren

Iedereen spreekt over de bijzondere band tussen moeder en kind. Wat maakt dat nou zo bijzonder? De 9 maanden samen, de geboorte? Nee; de keuze die jouw kind maakte voor het geboren werd via jou.

Je kind heeft jou uitgekozen, omdat jij het beste past bij de zielslessen van je kind. Iedere ziel wil hier op aarde iets leren, ook jij en ook je kind. Naast dat we allemaal liefde willen ervaren, omdat het ons eraan herinnert dat we pure liefde zijn, komen we hier allemaal met een reden, een bedoeling.

We hebben hier op Aarde allerlei lessen te leren en daar hebben we situaties en leraren voor nodig.

Je kind is niet zomaar iemand die je kent, je kind heeft 9 maanden in jouw buik gewoond en is daar volgroeid tot een compleet mens. Er is niemand van wie je ooit meer kunt houden dan van je kind. Hoe kan het anders dat moeders voelen als er iets mis is met hun kind, ook als dat kind aan de andere kant van de wereld zit? Sommige moeders zijn gevoeliger dan anderen, toch beschikken we allemaal over dat vermogen. Het is de spirituele band tussen moeder en kind die dat mogelijk maakt.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, nacht en buiten
Het versterken van deze band, of liever gezegd het ontdoen van ballast zodat de energie vrij kan stromen, is eenvoudiger dan je misschien denkt. Het begint met intentie, de wil en bereidheid om te doen wat nodig is. Ik zie moeders die schreeuwen om hulp, maar die niet bereid zijn om het werk te doen. Ze zitten vast, iets vertelt ze dat het zwaar, moeilijk of ingewikkeld is. Dat zij iets van zichzelf moeten opgeven, maar het verrijkt juist je leven. Je bent niet voor niets moeder geworden, je kunt dit. Moeders die niet bang zijn om hun eigen weg en hart te volgen, zie ik genieten van de rust die het ze geeft.
Mijn kind is nu al mijn grootste leraar, spiegel, en die van jou zijn ongetwijfeld de grootste leraren in jouw leven. Maar zie je het, ben je je daarvan bewust? En als dat niet zo is, hoe komt dat dan?

Wat wil je niet zien, welke overtuigingen, wat voor lading of welke blokkades zitten daarop? En zijn die wel van jou? Of denkt jouw moeder, vader, partner, omgeving , etc.. daar zo over? Kun je dat loskoppelen van jezelf en je werkelijk verbinden met jezelf en met je kind? Wat laat je kind jou zien?

Je zult jezelf moeten blijven ontdoen van ballast om de zuivere verbinding te houden die je had toen je baby in je buik zat. Toen je zwanger was, was je bereid te stoppen met roken, geen rauw vlees te eten, niet te drinken. Hoe is dat nu? Wat ben je bereid te laten en vooral los te laten voor je kind?

Wat is de prijs die je betaalt om dat te doen en wat is de prijs die je betaalt om dat niet te doen?

Jouw bron van kracht voor heling

Ken jij jouw Bron van Kracht en van heling?
Heb je ooit jouw innerlijke bron ontdekt? Jouw kern, jouw stiltepunt? Jouw eigen oude innerlijke wijsheid?

Dit punt is er om je meer energie te geven voor als je vermoeid en uitgeblust bent. Voor als de vaart er uit is en het allemaal niet meer vanzelf gaat. Maar ook als het allemaal niet zo goed wil lukken, als je een gebrek aan daadkracht ervaart. Of wanneer je het moeilijk vindt de energie bij elkaar te krijgen en de omstandigheden te scheppen om aan een nieuw project te beginnen. En dat ook tot een goed einde te brengen. Het kan je helpen heling te vinden van alles wat jouw pijn heeft gedaan en doet. Je te leren over jezelf, je te helpen ontwikkelen. Naar wat jij wil en zoekt.

Dit punt geeft je de kracht en energie, de daadkracht en het doorzettingsvermogen om je weer te kunnen focussen op dat wat je wilt. Het helpt je je innerlijke kracht te verzamelen en op de juiste manier in te zetten. Het breekt stukje bij beetje blokkades af die dat in de weg staan. En voelt alsof je er weer lekker tegenaan kunt. Een fijne energie om in je kracht te staan, je heel te voelen, stil doch sterk, een energie om jezelf weer mee tot bloei te brengen🌷🌹🌺🌸🌻🌼

Zelfliefde

Je kent vast het gezegde wel; behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden😊
Maar….Als ik zeg; behandel jezelf zoals je een ander zou behandelen😉😀😉 doe aan zelfliefde!

Stel je voelt je niet lekker, je voelt je minderwaardig😕
Je zit in de emotie, je baalt ,waardoor je je nog slechter gaat voelen.😣😣
Onbewust kraak je jezelf nog meer af, zie je wel, ik kan niks, ik ben niet goed genoeg.
Neerwaartse spiraal. 💔👎

Wat zou jij tegen een kind( persoon) zeggen, met dezelfde gevoelens?
Wat zou jij gaan doen ondernemen met dat kind( persoon) met dezelfde gevoelens?

Zie je het voor je, een meisje, ach wat zielig, hoe ze over zichzelf denkt, want ze is zo mooi, zo waardevol etc.😊
Dat is wat je zou zeggen tegen haar toch?
Je zou haar meenemen, opbeuren, kracht geven, iets gaan ondernemen.

JUIST😊💛💚💙
Behandel jezelf zoals je een ander zou behandelen, vooral een kind, of een zeer dierbaar iemand waar je heel veel liefde voor voelt.😊

Ander voorbeeld.
Je bent moe, niet lekker, ziekjes.😣
Wat doe jij, wat is je aangeleerd?😐
Niet zeuren, doorgaan, vooral niet luisteren naar je lichaam. 😮
Dus ga je door, over je grens heen, geen Zelf liefde. 😕

Wat zou je zeggen tegen de ander?
Kruip lekker in bed, pak een kop thee, dan knap je snel weer op.
Juist💛💚💙
Behandel jezelf zoals je een ander zou behandelen, een kind of iemand waar je heel veel van houdt.

Doe dit met alles wat op je pad komt.👍👌
Behandel jezelf zoals je die ander zou behandelen😀

Houden van jezelf. 💚💙
Zo bouw je het op.